Dirk Van Boxem

zondag 24 april 2022

Biografie in eigen woorden:"Een beetje per toeval gestart in IT, doorgegroeid tot manager en manager van managers, consultant, programma management van (heel) grote programma’s, business unit management en senior management. Dan op de pauzeknop gedrukt om een coaching opleiding te volgen en een eerste roman te schrijven, en ondertussen alweer een aantal jaar actief als coach, change manager, consultant en auteur."

In 2019 verscheen bij uitgeverij Polis zijn debuutroman Morgenster. Je vindt er alles over op deze site. Het boek is ondertussen niet meer in voorraad, maar op eenvoudig verzoek (en betaling van 15€) krijgt u het thuis gestuurd.  Je kan het boek ook vinden in de HolebiBib.

'Morgenster' van Dirk Van Boxem. Antwerpen, Zurenborg, 1904. Anna overhaalt haar Duitse minnaar Heinz om een huis te bouwen in de Cogels-Osylei. Architect Jos Bascourt krijgt de opdracht. De twee mannen werken samen aan het art-nouveauhuis, dat al snel de naam Morgenster krijgt. Tussen de zwierige krullen en ornamenten die stilaan vorm krijgen, meanderen ook de levens van de drie: Jos, die steeds meer voor Anna begint te voelen, Heinz, die blijft pendelen tussen Antwerpen en zijn thuisstad Hamburg, en Anna, die als vrouw haar weg zoekt in een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door mannen. Tegen de achtergrond van de belle époque, de broedkamer van de wereld zoals wij die kennen, vertelt Dirk Van Boxem in Morgenster een verhaal van persoonlijke emancipatie en maatschappelijke ontvoogding, en van de eeuwige strijd om de liefde. Dirk Van Boxem (1966) is schrijver, consultant, change manager en coach. Eerder publiceerde hij verhalen in De Brakke Hond, gedichten in Het Gezeefde Gedicht, en met www.bijgekleurd.wordpress.com houdt hij een literaire blog bij. Morgenster is zijn debuut.

 

Datum: 
zondag, april 24, 2022
Video: